Αλέξης Σαββόπουλος

Welcome to Football League

O Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την πρεμιέρα του Άρη στη Football League.

Μια από τις αμέτρητες ελληνικές εκφράσεις αποτυπώνει ξεκάθαρα τι είδαμε χθες στην Καρδίτσα στην πρεμιέρα του Άρη στο πρωτάθλημα της Football League. «Με πορδ… δεν βάφονται αυγά». Κοινώς αν δεν μοχθήσεις, αν δεν δουλέψεις σκληρά, αποτέλεσμα δεν παίρνεις. Επειδή λέγεσαι Άρης και είσαι το μεγαλύτερο μέγεθος της κατηγορίας, δεν σημαίνει ότι ο αντίπαλος θα σκύψει το κεφάλι και θα σε αφήσει να περάσεις, χωρίς να κοπιάσεις. Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος. Να στείλεις μήνυμα, ψάξτε για τον δεύτερο και όχι να αγκομαχάς για να μην χάσεις κιόλας.

Το πρόβλημα δεν είναι η Αναγέννηση και καμία Αναγέννηση. Το ίδιο ισχύει για κάθε ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι κίτρινοι. Τη δουλειά τους κάνουν και θα κάνουν. Με τον Άρη θα δίνουν πάντα το κάτι παραπάνω γιατί είναι το πιο εμπορικό ματς της σεζόν. Το ζήτημα είναι ο ίδιος ο Άρης τι κάνει. Ο ίδιος του ο εαυτός. Όταν δίνει δικαιώματα όπως χθες θα λαμβάνει τα επίχειρα της αγωνιστικής του συμπεριφοράς. Τέτοια ματς τα… καθαρίζεις νωρίς. Φροντίζεις να πετύχεις ένα γρήγορο γκολ ώστε να αναγκάσεις τον αντίπαλο να βγει από το καβούκι του και να σου αφήσεις χώρους ελεύθερους για να βάλεις κι άλλο μετά.

Ο Άρης δεν έχασε χθες βαθμούς επειδή κινδύνευσε σοβαρά από την Καρδίτσα. Πιθανότατα, αν ο Διούδης δεν ήταν απρόσεκτος στη φάση του πέναλτι, οι κίτρινοι να κέρδιζαν. Η εικόνα τους όμως ήταν αυτή που προβλημάτισε. Δεν ήταν δηλαδή ότι δημιούργησαν 6-7 καθαρές ευκαιρίες για γκολ και από ατυχία δεν κέρδισαν. Είχαν μεν τον έλεγχο, πλην όμως ήταν φλύαροι, ελάχιστοι δημιουργικοί και επιπόλαιοι στην τελική πάσα ή το σουτ στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Συν τοις άλλοις, έχασαν πολλές μονομαχίες και θα έλεγε κανείς ότι πλην ελαχίστων, οι περισσότεροι δεν μπήκαν στο πνεύμα και τις απαιτήσεις μια αναμέτρησης επιπέδου Football League. Να αρχίσουμε τώρα να λέμε γιατί έπαιξε ο τάδε ή ο δείνα και γιατί όχι κάποιος άλλος θα χάσουμε το μέτρο. Για κάθε επιλογή του προπονητή υπάρχει και μια αιτία, την οποία οι περισσότεροι προφανώς και δεν γνωρίζουμε. Απλά όταν οι επιλογές δεν βγαίνουν, ο προπονητής είναι υπεύθυνος να το… αλλάξει και να πετύχει την ιδανική συνταγή. Κυρίως για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας και μαζί θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Λογικά η χθεσινή ισοπαλία και το πρόστιμο που ακολούθησε από την διοίκηση, ταρακούνησε τους πάντες. Το αν έλαβαν το μήνυμα της κατηγορίας θα φανεί την Κυριακή κόντρα στον Αιγινιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x